Mesiangervon tuoksu huumaa, kun se alkaa kukkimaan kesällä. Kaunis valkoinen kukka sisältää salisylaatteja, joten mesiangervoa on taidettu kutsua myös luonnon omaksi särkylääkkeeksi. Mesiangervon lehtiä ja kukkia voi käyttää yrttijuomissa, mutta voi sitä hyödyntää myös esimerkiksi leivonnassa. Kukista saa mielenkiintoisen, melkein vaniljaisen, maun. Mesiangervo on sen verran voimakas, että sitä kannattaa käyttää maltillisesti. Salisylaatin vuoksi myöskään runsas tai jatkuva käyttö ei ole suositeltavaa. Päätin kokeilla, miltä maistuisi viljattomat suklaakeksit höystettynä mesiangervon kuivatuilla kukilla.
Suklaiset mesiangervokeksit (n. 25 kpl)
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl perunajauhoja
1 dl riisijauhoja
1 tl kuivattua mesiangervon kukkaa
1 tl leivinjauhetta
100 g suklaata
Sekoita pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, mesiangervo ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos taikinaan. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Lusikoi leivinpaperilla päällystetylle pellille pieniä nokareita. Jätä niiden väliin hyvin tilaa, koska nokareet leviävät uunissa. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Nämä keksit ovat minusta rapeita, suklaisia ja suussasulavia. Mesiangervo tuo kekseihin miedon, mutta jännittävän lisämaun. Kannattaa kokeilla, jos tekee mieli vähän herkutella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti